Delfin 2022
Delfin 2022
Medianno
Međunarodni Dan planeta Zemlja

Posađeno stablo prijateljstva za očuvanje života na Zemlji

22.04.2015. 12:47 | 1501 pregleda | Lifestyle

Mali korak za očuvanje okoliša i života na Zemlji učinili su na međunarodni Dan planeta Zemlja, 22. travnja, Dječji vrtić „Kockica“, predstavnici Udruge Palijativni tim „LiPa“ i gradonačelnik Lipika Vinko Kasana zajedničkom sadnjom prvog stabla u „Gea parku – Parku prijateljstva“ kod dječjeg igrališta i fitness sprava na jezeru Raminac u Lipiku.

Piše:
Antun Ciglenečki

Nakon što su djeca iz lipičkog vrtića otpjevala pjesmu i otplesala kolo na igralištu uz jezero na ovaj sunčani dan posvećen možda jedinoj planeti u beskonačnom Svemiru koja omogućava raznolikost života sadnicu hrasta započeli su zemljom zatrpavati gradonačelnik Vinko Kasana i predsjednik Udruge Palijativni tim „LiPa“ Goran Sarajlić dok su djeca pridržavala sadnicu. Potom su lopate preuzele ravnateljica vrtića Tatjana Benković i tajnica udruge Ljerka Pavković te završile sadnju. Na kraju su mladi hrast zalili vodom.

Sadimo ovaj hrast u znak početka jednog dugog prijateljstva između nas i prirode, a ovom stablu želimo da živi i raste kao podsjetnik na to prijateljstvo. Svojim nesmotrenim postupcima ljudi su najveći neprijatelji prirode koji svojim djelovanjem jedini mogu uništiti sav život na Zemlji koji je ona stvorila.“, izjavio je prilikom sadnje Kasana dodavši kao je ovo tek prva sadnica u „Gea parku – Parku prijateljstva“ te da će odsad nakon svakog posjeta Lipiku izaslanstva iz drugih gradova s predstavnicima Grada Lipika u parku na Ramincu posaditi po jedno stablo prijateljstva.

Sadnju prve sadnice u „Gea parku – Parku prijateljstva“ na Ramincu inicirala je Udruga Palijativni tim „LiPa“ u okviru manifestacije „Gea oprosti“.


LIRA ispod članka
https://www.rsuripsumoharjo.com/slot-gacor/https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-dana/gacor88https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-pulsa/