LIPIK test
LIPIK test
Medianno
MULTIPAK

Kulturne vibracije širile se Pakracom

24.05.2015. 17:22 | 2232 pregleda | Lifestyle

Odlična atmosfera praćena vrhunskim zvukom, mnoštvo kreativaca i osebujnih ličnosti ispunili su 23. svibnja, drugi dan najveće regionalne multimedijalne izložbe u Pakracu.

Piše:
Marko Barčan

Već rado viđen gost u Pakracu, bubnjar legendarne grupe Zabranjeno Pušenje Branko Trajkov - Trak dopodne je s dvadesetak sudionika na bubnjarskoj radionici potjerao kišu, da bi u kasnim popodnevnim satima s nekolicinom lokalnih glazbenika mogao uživati svirajući gitaru u dvorištu kompleksa Janković. Ovo je drugi put da Trak drži bubnjarsku radionicu u Pakracu, govori kako ne zna je l“ pakračka publika napredovala, jer ovog puta pojavili su se novi ljudi koji su došli voljom i s velikim interesom. «Ništa nismo učili, nisam profesor ni učitelj, i sam sebe svake sekunde pokušavam nešto naučiti. Međutim, pokušali smo doživjeti nešto zajednički jer i radionica se zove Izgradnja zajednice, zvukom, ritmom i tišinom. Mi smo iskusili sve troje i kroz to smo pokušali komunicirati i doživjeti nešto.», govori Trak o radionici koju je pratilo obilje smijeha  i dobrih vibracija.

U međuvremenu je nekolicina tražila «cacheve» po Pakracu, neki su iskusili vožnju električnim biciklima koje im je besplatno ponudila Turistička zajednica Grada Lipika, a vlastiti bicikl mogli ste registrirati na štandu Policijske postaje Pakrac.

Chipoteka nam je predstavila Singtrix, karaoke uređaj koji se prodaje po cijeni od tri tisuće kuna, a koji vas bar na trenutak može učiniti rock zvijezdom. Uređaj modulira vaš glas, broji preko 300 glasovnih efekata. Neki su se okušali te se vidjelo kako uređan „šteka“ s izvedbom Severine koja očito nije u ponudi, ali ako želite na tren biti Frank Sinatra, Berry White, Freddie Mercury ili John Lenon, s tim apsolutno nema problema.  

Putovali smo i u Grčku biciklom, na predavanju mladog Zagrepčanina Nikole Gerecija. Uz projekciju fotografija i kratkih filmova u putopisnom predavanju prenio je svoje doživljaje s putovanja biciklom od Zagreba do Soluna kojeg je započeo prošle godine u kolovozu, a na samom putu na kojem je potrošio 400 Eura u otprilike četiri tjedna proputovao je kroz Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Albaniju te Makedoniju do Grčke.

U večernjim satima građane je u Hotelu Pakrac zabavljala grupa Jazz Busters koju čine Pavle Jovanović na gitari, Pavle Golubić na bubnjevima, Ivar Roban Križić na kontrabasu i Grgur Savić na saksofonu.

Multipak se i ove godine potvrdio kao najveća multimedijalna izložba u regiji na kojoj izlaže svjetska krema proizvođača hi-fi opreme. Dobar zvuk pratila je dobra slika i riječ, a cijeli program visokokulturnih događanja  u koji su uloženi ne mali organizacijski napori, bio je ipak prepoznat bolje od strane nego domaće publike. Ukratko, više o drugom danu Multipaka pogledajte u našoj fotogaleriji.