banner sezame okoliš
banner sezame okoliš
Upit1
AUREA FEST POŽEGA 30.8. - 2.9.2018.

Prepustite se dobrim vibracijama, odaberite svoje događaje i uživajte u ovogodišnjem Aurea festu!

21.08.2018. 13:46 | 1792 pregleda | PROMO

I ove će godine žitelji Požeško-slavonske županije uživati u Aurea festu, sljedbeniku manifestacije Zlatne žice Slavonije koji iz godine u godinu posjetiteljima pruža niz zanimljivih i raznovrsnih sadržaja. Sve četiri festivalske večeri, nude pregršt sadržajnih programa koji će biti prilagođeni publici koja uživa u glazbi, dok će ovogodišnji festival kvalitetom sadržaja i eminentnim izvođačima nadmašiti sve dosadašnje festivale.

Četvrtak, 30. kolovoza:

Festival običaja i kulturne baštine je manifestacija s kojom će biti službeno otvoren ovogodišnji Aurea Fest Požega. Program započinje svečanom povorkom od Željezničkog kolodvora do Trga sv. Trojstva, gdje nakon otvorenja u 19 sati slijedi tradicionalna berba grožđa i nastupi KUD-ova na glavnoj pozornici te Izbor najgizdavije Šokice, koje ove godine dolaze iz cijele Slavonije.

U glazbenom dijelu programa četvrtak je rezerviran za 4. Aurea jazz fest na prostoru bivšeg atletskog stadiona iza zgrade Gimnazije, s početkom u 20,30 sati. Kao domaćin, festival će već tradicionalno otvoriti Big band Požega & gosti, među kojima je i Marko Tolja s novim swing obradama domaćih pop i rock hitova. Drugi izvođač Aurea Jazz festa je grupa Cubismo.

Oko ponoći na lokaciji Platinum IN započet će Aurea Fest elektronske glazbe, gdje će se predstaviti domaća house senzacija PEZNT te DJ Pintha Indahouse i DJ Topa.

Petak, 31. kolovoza:

Nezaobilazna manifestacija u vrijeme festivala je Fišijada u Parku kraj Orljave gdje će od 11 sati započeti natjecanje u spravljanju fiš-paprikaša, sa sudionicima iz cijele Slavonije.

U glazbenom dijelu, na središnjem gradskom Trgu od 20,30 sati započinje Aurea Fest Popularne glazbe. Predstavit će se 19 sjajnih izvođača poput Vanne, Mie Dimšić, Marka Tolje, Vigora, Igora Delača, Fluentesa, Marka Kutlića, Domenice & Kedže, Nene i Nikoline Belan i brojnih drugih. Neke od pjesama koje će biti izvedene na Aurea festu već su predstavljene i veliki su hitovi na top ljestvicama, a isto se ove jeseni očekuje od pjesama koje će svjetlo dana ugledati upravo u Požegi.

Po završetku događanja na Trgu sv. Trojstva, program se seli od 20,30 sati na prostor bivšeg atletskog stadiona, gdje nas očekuje prvi Aurea Urban Fest. Nastupit će 3 odlična banda: TBF, Brain Holidays i Justin’s Johnson. Cijena ulaznice je pristupačnih 20 kuna, a u pretprodaji su u TZ Grada Požege te u Caffe baru Teatro i Pizza Lounge Baru Bolte.

Subota 1. rujna:

Na Trgu sv. Trojstva u subotu nas od 19,30 sati očekuje finale Super glasa. Prošle godine Super glas je izazvao velik interes pa su se tijekom nekoliko mjeseci ove godine natjecali učenici osnovnih škole s područja Požeško-slavonske županije, a u sedam emisija popraćen je njihov put do finala na Trgu sv. Trojstva.

U glazbenom dijelu očekuje nas tri koncerta. U dvorani Glazbene škole Požega nastupit će najveća regionalna i svjetska zvijezda sevdaha Amira Medunjanin, čiji je koncert rasprodan u rekordnom roku.

Na Trgu sv. Trojstva ove će godine koncertnu večer održati Petar Grašo s početkom u 22 sata, kojemu će predgrupa biti odlični požeško-brodski band Dominik & co. Cijena ulaznice je povoljnih 20 kuna, a u pretprodaji se mogu kupiti u TZ grada Požege te Caffe Baru Teatro i Pizza Lounge Baru Bolte.

Po završetku koncerta Petra Graše, u pješačkoj zoni u ponoć počinje prvi Aurea Retro Party uz jedan od najdugovječnijih europskih tribute bendova, riječki The Beatles Revival Band.

Nedjelja 2. rujna:

Posljednji dan rezerviran je za tradicionalne Zlatne Žice Slavonije na Trgu Sv. Trojstva u Požegi, s početkom u 20,30 sati. U festivalskom dijelu nastupit će Miroslav Škoro, koji se nakon dugo godina vraća s izvornom tamburaškom pjesmom, zatim Slavonske lole, Stjepan Jeršek Štef, Ćiro Gašparac, Slavonski Dukati, Kristali, Dike i mnogi drugi, a po završetku festivala Zlatne žice Slavonije, nekadašnji Zlatni dukati, danas Najbolji hrvatski tamburaši, na Trgu Sv. Trojstva s početkom u 22,30 sati održat će koncert povodom svojih 30 godina postojanja.

Važno je napomenuti da se i ove godine Festival popularne glazbe i Zlatne žice Slavonije televizijski snimaju. Novina je da će se nakon festivala praviti audio & video post produkcija, što je svjetski standard u proizvodnji audiovizualnih glazbenih sadržaja. Redatelj ovogodišnjeg Aurea Festa popularne glazbe i Zlatnih žica Slavonije je Ivan Miladinov , jedan od najboljih redatelja glazbenih emisija i dobitnik brojnih domaćih i europskih nagrada.

Po završetku post produkcije, obje večeri bit će prikazane na Hrvatskoj Radioteleviziji i CMC televiziji, koja je od ove godine ekskluzivni partner Aurea Festa. Ovogodišnji televizijski voditelji festivala su Martina Validžić i Frano Ridjan, voditelji HTV-ove emisije „Dobro jutro, Hrvatska“.

Hrvatski radio osigurat će izravni prijenos na svom prvom i drugom programu, a radio Osijek će se uključiti u izravni prijenos te tijekom Zlatnih žica Slavonije dodijeliti nagradu za najslavonskiji tekst s prošlogodišnjeg festivala, što je tradicija duga 25 godina.

Tijekom Aurea festa u Požegi će tri dana boraviti voditelji Narodnog radija, najslušanijeg radija u Hrvatskoj s pola milijuna slušatelja dnevno, koji će se izravno iz Požege javljati u svoj program.

Uz njih, svoj interes iskazali su ili dolazak najavili novinari i predstavnici niza lokalnih televizijskih i radijskih kuća te Internet portala s područja cijele Hrvatske.

Teško je spomenuti sve popratne programe i sadržaje koji nas očekuju, no ne smijemo izostaviti spomenuti jednu od novina ovogodišnjeg Aurea Festa, a to je Aurea Art park Pod gradom, koja će povezati glazbene programe i umjetnike kreativnim radionicama, izložbama slika, pjesničkim večerima, knjižnicom bez zidova i drugim sadržajima.

Dječji festival već nekoliko godina zaredom na Trgu sv. Terezije okuplja sjajne programe kroz sve dane Festivala, a prvi dan otvara Glazbena radionica Nota u pokušaju obaranja Guinnessovog rekorda u izvođenju pjesme „We will rock you“ u četvrtak od 17 sati.

Svaki dan od 19 sati u Šetališnoj zoni Ulični festival zauzima svoje mjesto te će se na Pozornici powered by Kutjevo izmjenjivati tamburaški sastavi i drugi bandovi uz šaroliku ponudu rukotvorina, domaćih proizvoda, nastup uličnih zabavljača i nagradne igre uz voditelja Borisa Benčića. Sva četiri dana u pješačkoj zoni nastupit će tamburaški sastavi Rubato, Arteški bunar, Zlatna dolina a kao šećer na kraju u nedjelju od 23 sata koncert požeškog benda Electric Porn.

Nakon prošlogodišnjeg uspjeha dječjeg Aurea festa, sva se djeca sjećaju Drveta bajki te komičnih klaunovskih predstava i radionica. Ove godine dodane su predstave Čarobnjak iz Oza, Žabac kraljević i Vilenjak, s duhom pune glazbe i plesa, a prethode im “Mjuzikl radionice” s originalnom glazbom i likovima iz predstava. Sve to na Trgu Sv. Terezije svaki dan Aurea festa od 17 do 22 sata. Zabavni park ispred i u dvorištu OŠ Julija Kempfa svakodnevno će od 17 sati nuditi svoje programe za djecu.

Ove godine posjetiteljima se nudi nova dimenzija ugostiteljske ponude pod nazivom Funky food – CROATIAN STREET FOOD SPECIALTIES, koja će oduševiti sve posjetitelje na čak četiri lokacije u gradu kroz sve dane Festivala od 10 ili 16 sati, ovisno o festivalskim programima.

I na kraju, nema sumnje da ovogodišnji Aurea fest pruža ponešto za svakoga: djecu, mlade, odrasle i zlatnu dob. Ukusi su različiti, no ono što veže sve naše goste su – dobre vibracije.

Prepustite se dobrim vibracijama, odaberite svoje događaje i uživajte u ovogodišnjem Aurea festu!