Delfin
Delfin
Medianno

„Energetska obnova zgrade Društvenoga doma u Marinom Selu, na adresi Marino Selo 55A, grad Lipik“

29.10.2019. 13:15 | 741 pregleda | PROMO

Piše:
Compas

U tijeku je provedba  projekta  „Energetska obnova zgrade Društvenog doma u Marinom Selu na adresi  Marino Selo 55A, grad Lipik“. Projekt  sufinancira  Europska unija iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020.

Ukupni iznos projekta Energetske obnove zgrade Društvenog doma u Marinom Selu iznosi  736.450,93kn, a obnovi su dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu od 439.688,68 kn.

Predmet zahvata je rekonstrukcija nestambene zgrade koja se odnosi na radove na pročelju, odnosno izrada fasade, izmjena stolarije i vrata unutar fasadnog platna, radove na pojačanju toplinske izolacije stropa ispod negrijanog tavana, ugradnja novog sustava grijanja te zamjena postojeće rasvjete.

Svrha projekta je postizanje  energetskih ušteda kao i unapređenje radnih uvjeta korisnika objekta. Članovi udruge žena Marino Selo, lokalno stanovništvo, kao i ostale udruge moći će obavljati niz aktivnosti u novoobnovljenom prostoru.

Trenutno stanje zgrade Društvenoga doma u Marinom Selu nije zadovoljavajuće za radne uvjete.

Toplinska izolacija ovojnice ne postoji, a vanjski zidovi su zidani blok opekom od gline i nisu toplinski izolirani. Strop prema negrijanom tavanu je izveden kao drveni strop, pod prema tlu izveden je kao puna armirana betonska ploča te nema toplinske izolacije. Osnovni dio zgrade ima izvedeno drveno krovište, vanjska stolarija je od metalnih i drvenih okvira sa običnim staklom, a sustav rasvjete u zgradi je u dotrajalom stanju.

Nakon energetske obnove objekta sve nepravilnosti biti će sanirane te će se unaprijediti radni uvjeti korisnika objekta.  Grad Lipik, kao jedinica lokalne samouprave i nositelj projekta, nastaviti će voditi brigu o daljnjem uvođenju mjera energetske učinkovitosti kao i o implementaciji obnovljivih izvora energije.

 

PROJEKT JE SUFINANCIRALA EUROPSKA UNIJA IZ EUROPSKOG FONDA ZA REGIONALNI RAZVOJ

Sadržaj ove objave je isključiva odgovornost Grada Lipika