PUKE banner
PUKE banner
Radio Daruvar 2
LRA PODUZETNIČKI CENTAR PAKRAC

Otvori vrata svijeta rada - edukacije za nezaposlene osobe

01.03.2021. 12:19 | 336 pregleda | PROMO

Piše:
Compas

 

 

 

U sklopu projekta „Otvori vrata svijeta rada“, kodni broj: UP.01.3.1.01.0028  sufinanciranog  iz Europskog socijalnog fonda kojeg provodi LRA Poduzetnički centar Pakrac d.o.o.  nezaposlene osobe pripadnici ranjivih skupina: dugotrajno nezaposlene osobe, žene, mladi (od 15 do 29 god) hrvatski branitelji, članovi obitelji stradalnika/ca Domovinskog rata, djeca HRVI, dragovoljaca Domovinskog  rata, osobe s invaliditetom, pripadnici nacionalnih manjina, osobe od 50 godina i starije imali su priliku kroz 24 mjeseca trajanja projekta  osposobiti se iz područja zdravstva,  IT sektora te područja izobrazbe za radne strojeve.

Prema elementu „Intervencije na tržištu rada“  iz područja zdravstva do sada su 4 nezaposlene osobe prošle tečaj limfne drenaže, 5 nezaposlenih završilo je  tečaj manualne terapije, 7 osoba prošlo je osposobljavanje depilacije, masaže,  manikure,  pedikure, 6 osoba je završilo thera-band akademiju, 5 fizioterapeuta  sudjelovalo je i uspješno završilo edukaciju primjene bandaže i ortoze u sportu. 

Unaprijedili smo i povećali  kompentencije 11 nezaposlenih osoba, a u svrhu povećanja zapošljivosti, kroz   osposobljavanje  za pomoćnike  u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju.

Osposobljavanje  za rukovanje radnim strojevima, bager, viličar i utovarivač uspješno je  završilo  11 nezaposlenih osoba.

Iz IT sektora 10 osoba  pohađalo je i uspješno završilo jedan od ponuđenih programa. Osposobljavanje se odnosilo na područje web  i grafičkog dizajna.

Uređen je  i opremljen prostor One Stop Shopa  u kojem je provedeno 18 informiranja o zapošljavanju, 4 savjetovanja i 4 mentoriranja prilikom samozapošljavanja, održane su dvije radionice pisanja životopisa i predstavljanja potencijalnim poslodavcima, te radionica pripreme projektnih prijedloga.

Uz pomoć suradnika u One stop shopu za zapošljavanje 23 nezaposlene osobe pripremile su i predale zahtjev i poslovni plan za samozapošljavanje, ukupno je odobreno 864.080,77 kn za otvaranje novih poduzeća ili obrta.

Projekt „Otvori vrata svijeta rada“ je započeo 26.3.2019., a  završava 26.03.2021.g. U aktivnosti u  projektu uključene su 103 osobe. Očekujemo sudjelovanje u projektu oko 90-tak učenika završnih razreda osnovne i srednje škole, za koje smo  izradili priručnik za ulazak u svijet rada, gdje se mogu pronaći razni  savjeti i pomoć mladim osobama pri odabiru zanimanja i zapošljavanju.

Vrijednost projekta je 797.908,21 kn, partner na projektu je Hrvatski zavod za zapošljavanje područni ured Požega.