Stoka
LIPIK test
Hotel Pakrac 2 (365)

Provedba projekta „Kvalitetniji život za branitelje Grada Lipika"

11.06.2021. 09:15 | 708 pregleda | PROMO

Piše:
Compas

Projekt „Kvalitetniji život za branitelje Grada Lipika“ započeo je s provedbom 5. veljače 2020. godine, a razdoblje trajanja projekta je 24 mjeseca. Njegova ukupna vrijednost iznosi 1.323.355,00 kuna i sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda s iznosom od 1.124.851,75 kuna.

Projekt je usmjeren na unaprjeđenje kvalitete života i povećanje socijalne uključenosti branitelja i stradalnika Domovinskog rata te članova njihove uže i šire obitelji na području Grada Lipika pružanjem usluga psihosocijalne pomoći i pružanjem usluga u kući u obavljanju svakodnevnih životnih aktivnosti.

Projekt je u provedbi već 17 mjeseci tijekom kojih su se provele mnoge aktivnosti te su se u projekt uključili mnogi novi korisnici kojima u sklopu projekta pružamo pomoć u vidu psihološkog savjetovanja koje dva puta mjesečno provodi naša psihologinja Matija Cesar. Psihološko savjetovanje provodi se od 4. svibnja 2020. godine i traje do 31. siječnja 2022. godine.

Također organiziramo psihosocijalne radionice koje vodi psihologinja Senka Božić. Radionice s temama; Komunikacijske vještine, Suočavanje sa stresom i Usvajanje zdravih životnih navika održavaju se u prostorijama Udruge jednom godišnje, ovisno o zainteresiranosti ciljnih skupina.

Do sada smo održali sve tri radionice u tijeku 2020. godine uskoro se očekuje i provedba preostale tri tijekom naredna tri mjeseca.

Nadalje, našim korisnicima pružamo usluge pomoći u kući koje se odnose na sve usluge u obavljanju svakodnevnih životnih aktivnosti koje obuhvaćaju pomoć u obavljanju kućanskih poslova, uređenje okućnice (sitni popravci u kući, poslovi održavanja okućnice, pomoć i posredovanje pri organizaciji i obavljanju složenih poslova u kući i oko kuće te ostale usluge u kući i okućnici) prijevoz, pomoć u održavanju osobne higijene, pružanje podrške korisnicima za uključivanje u društvo, pomoć u posredovanju pri ostvarenju raznih prava (dostava računa, dostava pomagala, lijekova, plaćanje i sl.).

Sve gore navedene usluge pružaju naši djelatnici od kojih su dvije gerontodomaćice (Anita Perinović i Snježana Brajković) te dva osobna pomoćnika (Zdenko Adžijević i Dalibor Adžijević). Usluge pomoć u kući pružaju se u periodu od 4. svibnja 2020. do 31. prosinca 2021., dok se za vrijeme trajanja pandemije COVID-19 usluge izvršavaju prema preporukama HZJZ-a za sprječavanje infekcije.

Također, provedba ne bi bila moguća bez našeg predsjednika Udruge Zvonimira Bišćana te voditeljice projekta Klaudije Marinković i asistenta projekta Grigora Marinića koji nadzire tijek provedbe na terenu.

Izjave zadovoljnih korisnika:

Franjo Ljevaković - „Zadovoljan sam provedbom projekta, usluge su iznimno kvalitetne, djelatnici su susretljivi. Svakih 14 dana redovno mi se održava okućnica zbog čega sam sretan.“

Marinko Jović - „Prezadovoljan sam provedbom projekta kao i sa samim djelatnicima te osobljem koje se brine o meni i nadam se daljnjem nastavku projekta jer smatram da je nama braniteljima to potrebno.“

Branimir Ljevaković - „Vrlo sam zadovoljan provedbom projekta, nadam se daljnjem nastavku jer mislim da su branitelji naviknuli na ovaj projekt i ne žele da se isti ugasi jer je to nekima jedini izvor pomoći.“