AS obrt
DAN GRADA PAKRACA

Blagdan svetog Josipa u Pakracu

19.03.2017. 13:52 | 2908 pregleda | Vijesti

Pakrac danas 19. ožujka slavi svog nebeskog zaštitnika, blagdan sv. Josipa, svim Josipama i Josipima želimo sretan imendan, svim stanovnicima grada Pakraca želimo sretan Dan grada.

Piše:
Marko Barčan

Svečano je bilo u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Pakracu na sv. Misi koju je predvodio župnik Matija Juraković, a glazbom pratio sastav Vita Nova.  

- Zadnja je godina kako se molimo na ovaj način pred ovom slikom, za sljedeću godinu trebao bi biti postavljen i oltar sv. Josipa, naravno obnovljen i veselimo se i tom događaju, rekao je na početku sv. Mise župnik Juraković te čestitao vjernicima blagdan sv. Josipa i Dan grada Pakraca uz poruku "Neka nas njegov zagovor prati da bismo kao i Josip osjetili radost i blizinu Božju, imali mir u srcu i radost u životu."

U čitanju sv. Evanđelja po Ivanu mogli smo čuti o događaju na Jakovljevom zdencu i susretu Isusa i Samarijanke. Poziv je to svima nama da se obratimo i promijenimo od grješnosti, mrzovolje i nedobronamjernosti, zaključio je u propovijedi župnik Juraković.