AS obrt
Istraživanje tržišta rada

Poziv gospodarstvenicima Pakraca da prijave deficitarna zanimanja

11.08.2017. 08:13 | 708 pregleda | Vijesti

Grad Pakrac provodi postupak istraživanja tržišta rada radi utvrđivanja deficitarnih zanimanja u akademskoj godini 2017./2018. na temelju odredbi članka 2. Odluke o stipendiranju studenata Grada Pakraca.

Piše:
Matija Kulhavi

Cilj ovog istraživanja je prikupljanje i analiza podataka u svrhu donošenja odluke gradonačelnika o deficitarnom zanimanju radi stipendiranja studenata sredstvima Proračuna Grada Pakraca.

Istraživanjem se ističe važnost međusobne suradnje kojom se želi potaknuti poslodavce na strateško planiranje i podržavanje općeg interesa zbog čega se u njega uključuje javnost na lokalnoj razini – poslodavci različitih profila; ustanove, mala i velika poduzeća, obrti, udruge, OPG-i.

Stipendiranjem studenata Grad Pakrac olakšava školovanje studentima i financijski pomaže obitelji te utječe na stanje svijesti građana i gospodarski napredak.

Istraživanje se provodi jednokratno, jednom godišnje i primarno, a usmjereno je prema pravnim i fizičkim osobama na području grada Pakraca i mjestima koja su od Pakraca udaljena najviše 50 kilometara.

Metoda ispitivanja je osobna, a očekuje se da odgovorna osoba gospodarskog subjekta ispuni priloženi obrazac upitnika te ga potpisanog i s pečatom dostavi poštom ili osobno do 05. rujna 2017. godine na adresu:

 

Grad Pakrac, Trg bana J. Jelačića 18, 34550 Pakrac (ured 128)

odnosno e-mailom (kao privitak s potpisom i pečatom u PDF formatu): dubravka.spancic@pakrac.hr

 

Obrazac upitnika za izbor deficitarnog zanimanja u akademskoj godini 2017./2018. možete preuzeti ovdje: WORD ili PDF.