AS obrt
ODMARALIŠTE CVRČAK NA VIRU

Na Viru ih iznenadio posjet gradonačelnika

13.08.2017. 08:31 | 3284 pregleda | Vijesti

Djeca Lipika, Poljane i Pakraca bili su nemalo iznenađeni kad ih je tijekom ljetovanja u odmaralištu Gradskog društva Crvenog križa Pakrac „Cvrčak“ na Viru 11. kolovoza obišao i pozdravio gradonačelnik Lipika Vinko Kasana koji im je pri tom uručio i prigodni poklon.

Piše:
Marko Barčan

Odmaralište na Viru ove godine ugostilo je prvu turu 5. lipnja, a zadnja deveta grupa završava svoj boravak 6. rujna, rekla nam je Danijela Kiš, ravnateljica GDCK Pakrac koja ističe kako je u ovoj sedmoj turi koja je pristigla na Vir 10. kolovoza 43-oje djece s područja Gradova Lipika i Pakraca, većinom učenika od 5 do 8 razreda, ima nešto mlađih i starijih, a među onima koji su upravo na boravku su i pobjednici natjecanja prve pomoći.

Gradonačelnik Kasana trenutno iako je na godišnjem odmoru u Pagu, ipak je svoj boravak nakratko prekinuo i iskoristio za neslužbeni posjet odmaralištu gdje su ga ravnateljica Danijela Kiš i voditelj odmarališta Danijel Pavlović upoznali s objektom odmarališta i planovima GDCK Pakrac. Ove godine realizirali su se novi tuševi, a planovi su napraviti ostatak fasade, popraviti igralište, napraviti ogradu i sjenicu, ističe ravnateljica Kiš te kako je od jeseni kad se bude radila kanalizacija u tom dijelu otoka planirano spajanje na sustav.  

Vir je ove godine ugostio u dosadašnjim desetodnevnim aranžmanima 300 gostiju, a poslije ove ture, na boravak još dolaze umirovljenici s područja Lipika, Pakraca i Novske te članovi Udruge za promicanje inkluzije čime će Vir zaključiti svoju sezonu na prošlogodišnjoj razini.