Grb Lipika
Grb Lipika
ZiviSlobodnoPijKaoGrof
Centar za pružanje usluga u zajednici Lipik

Ivan Pušćenik novi ravnatelj Centra

12.10.2017. 11:32 | 2668 pregleda | Vijesti

Od 29. rujna 2017. godine Centar za pružanje usluga u zajednici Lipik ima novog ravnatelja. To je Ivan Pušćenik, diplomirani socijalni radnik iz Lipika.

Piše:
Hrvoje Gjulić

Ivan Pušćenik je 39-godišnjak, živi u Lipiku, oženjen, otac dvoje djece, a odluku o njegovom imenovanju na mjesto ravnatelja donijelo je Upravno vijeće Centra nakon čega je odluku potvrdilo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

„Želim se zahvaliti resornom Ministarstvu i Upravnom vijeću na podršci i povjerenju da vodim našu socijalnu ustanovu u sljedećem četverogodišnjem mandatu. Rođen sam ovdje; i znam koliko je Lipik vezan za ovu ustanovu i za tradiciju socijalne skrbi za djecu i mlade. Iako nastavljam voditi ustanovu u gotovo završenom procesu transformacije, siguran sam da prostora za boljitak i razvoj još uvijek ima. Uskoro nas očekuje iseljenje, odnosno, realizacija ranije započetog i dogovorenog preseljenja korisnika usluge smještaja u obiteljsku kuću (organizirano stanovanje) sukladno Operativnom planu Ministarstva. U prvi sam mandat ravnatelja krenuo s najmanjim brojem radnika i korisnika (djece) u zadnjih 5 godina, no vjerujem da uz podršku svojih kolega radnika, resornog Ministarstva, donatora i naše lokalne zajednice možemo sve savladati, i dodatno razvijati kako socijalne usluge i stručni rad, tako i cjelokupnu ustanovu. Naposljetku se želim zahvaliti svome prethodniku, g. Goranu Niklesu, na svemu što je učinio za ovu ustanovu tijekom svojih 30 godina rada, posebno tijekom ratnih događanja, evakuacije djece i obnove Doma kada je u timu zajedno s g. Mark Cookom i dr. Maricom Topić u rekordnom roku uspio obnoviti Dom i djecu vratiti u Lipik“ - izjavio je Pušćenik za web stranicu Centra.