Mirisi Bozica generalni 2018

”Detas” Grupa svečano otvorila tvornicu u Pakracu

10.11.2017. 12:59 | 3646 pregleda | Vijesti

U Pakracu je 10. studenoga 2017. godine svečano otvoren novi proizvodni pogon ”Detas” grupe, talijanske korporacije koja se bavi proizvodnjom LED rasvjete i LED signalizacije. U projekt je do sada uloženo 5 milijuna kuna, a do kraja investicijskog ciklusa ukupna vrijednost investicije će biti 7,5 milijuna kuna.

Piše:
Hrvoje Gjulić

Otvaranju ove tvornice prisustvovali su brojni visoki uzvanici. Sami čin svečanog otvaranja proizvodnog pogona presijecanjem vrpce su upriličili Nataša Mikuš Žigman, izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske gospodina Andreja Plenkovića i državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta te gospodin Giorgio Durin, predstavnik obitelji Durin koja je osnivač ”Detas” Grupe. Uz njih, svečanosti otvaranja tvornice prisustvovali su Anamarija Blažević, gradonačelnica Grada Pakraca, Davor Huška, izaslanik i pomoćnik ministrice regionalnog razvoja i fondova EU, Vedran Neferović, zamjenik župana Požeško-slavonske županije te gospodin Zdravko Bartoš, partner ”Detas” Grupe u Republici Hrvatskoj.

”Detas” Grupa je talijanska korporacija sa 120-godišnjim iskustvom u proizvodnji rasvjetnih tijela. Osnovana je 1896. godine u Puli, a danas joj je sjedište u Bresciji.

Detasovi proizvodi su prisutni na tržištu kroz 3 svjetski prepoznata brenda:

- Detas DLEDS – tehnička LED rasvjeta (ulični, industrijski i unutarnji program)
- Detas DPOWER – ulična LED signalizacija (znakovi, bljeskalice, pametni sustavi)
- Detas – razna oprema za industrijsku automatizaciju

„Detas“ Grupa je u Hrvatskoj prisutna od 2012. godine s otvaranjem regionalnog ureda za prodaju i podršku u Sv.Nedelji, zadužen za Srednju i Istočnu Europu. Proizvodne aktivnosti u Hrvatskoj započeli su krajem 2014. godine u Lipiku, i trenutno u proizvodnji zapošljavaju 15 djelatnika. Novi proizvodni pogon će omogućiti rast zaposlenih u kraćem razdoblju do 40 djelatnika u proizvodnji.

U Pakracu nastavljaju tradiciju dugu 120 godina razvoja i usavršavanja rasvjetnih tehnika. Preko 80% proizvedene rasvjete i signalizacije u novoj tvornici će se izvoziti u zemlje Europske Unije, s naglaskom na tržište Njemačke i okolnih zemalja.