Mirisi Bozica generalni 2018
Mirisi Božića u Lipiku 2017.

Započela Božićna čarolija u Lipiku

02.12.2017. 20:52 | 2160 pregleda | Vijesti

Zajedničkim odbrojavanjem gradonačelnika Lipika Vinka Kasane i djece okupljene kod Paviljona Izvor te paljenjem lampica koje su osvijetlile stoljetni lipički perivoj, 2. prosinca u večernjim satima i službeno je otvorena ovogodišnja Božićna bajka u Lipiku. Započela je manifestacija Mirisi Božića u Lipiku koja sve do iza Nove godine donosi bogat i zanimljiv program.

Piše:
Hrvoje Gjulić

Da je Lipik i ove godine pripremio svojim posjetiteljima novi, drugačiji i zanimljiv program moglo se vidjeti već na večeri otvorenja Božićne bajke. Unatoč hladnoći, perivoj parka u Lipiku postao je tijesan za sve one koji su došli prisustvovati paljenju lampica, a kojih je u Lipik došlo iz svih krajeva Hrvatske.

Na samom otvaranju mogli smo vidjeti vrlo zanimljivu izvedbu najmlađe skupine Mažoretkinja Grada Lipika kojima nije bilo teško izvesti svoju točku niti po jakoj hladnoći koja je vladala večeras.

Okupljenima se obratio gradonačelnik Lipika Vinko Kasana pozdravivši sve koji su došli te ih je pozvao na sve događaje koji će se od danas, kada je manifestacija otvorena, pa sve do 7. siječnja održavati u Lipiku, a koji su besplatni za sve posjetitelje. Nakon toga smo se okrenuli glavnom događaju večeri, a u odbrojavanju do službenog otvorenja ovogodišnje Božićne bajke i paljenu lampica gradonačelniku su pomogla okupljena djeca.

Treba napomenuti da je danas otvorena tek prva etapa ovogodišnje Božićne bajke, a drugi dio će se održati 16. prosinca s početkom u 17:30 sati nakon čega će perivoj parka Grada Lipika osvijetliti čak više od 200.000 lampica. Treba li vam bolji poziv od ovoga da dođete u Lipik i pogledate što smo vam pripremili?

Fotogalerija: Otvaranje Božićne bajke u Lipiku (2.12.2017.)