Mirisi Bozica generalni 2018
26. obljetnica oslobođenja mjesta Korita

Odana počast dvojici poginulih Tigrova u Koritima

07.12.2017. 10:59 | 1071 pregleda | Vijesti

Na današnji dan prije 26 godina, u sklopu operacije Orkan 1991. tijekom koje je oslobođeno mjesto Korita, poginula su dvojica Tigrova, Ivan Ljubić i Mario Štivin. Tom prigodom, na mjestu pogibije, na 26. godišnjicu stradavanja predstavnici Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade Tigrovi Požeško-slavonske županije predvođeni predsjednikom udruge Zoranom Josipovićem, dogradonačelnik Grada Lipika Slobodana Katunara te otac i brat poginuloga Ivana Ljubića položili su vijence i odali počast poginulima.

Piše:
Hrvoje Gjulić

Okupljenima se obratio predsjednik Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade Tigrovi Požeško-slavonske županije Zoran Josipović rekavši da će Udruga svake godine na ovu tužnu obljetnicu sjetiti ljudi koji su nesebično dali živote za samostalnu Hrvatsku, a nakon njega je riječ preuzeo zamjenik gradonačelnika Grada Lipika Slobodan Katunar zahvalivši Udruzi ”Tigrova” na organizaciji ove komemoracije te na brojim aktivnostima koje je ove godine Udruga organizirala u Lipiku istaknuvši predstavljanje monografije o ”Tigrovima” povodom Dana Grada Lipika.

Podsjetimo, naselje Korita oslobođeno je tek iz drugog pokušaja 1991. godine. U prvom neuspjelom pokušaju poginula su šestorica branitelja kutinske 56. bojne, a u drugom uspješnom pokušaju oslobođenja u kojem su sudjelovali pripadnici 1. GBR Tigrovi i 117. brigade Koprivničko-križevačke poginula su dva Tigra, Ivan Ljubić i Mario Štivin.