AS obrt
Udruga “Lido” Dobrovac

Maskenbal i povorka u organizaciji udruge LIDO

07.01.2018. 14:41 | 1635 pregleda | Vijesti

Udruga za očuvanje narodnih običaja LIDO iz Dobrovca i ove godine, već tradicionalno organizira fašničku povorku i maskenbal u restoranu na Ergeli.

Piše:
Hrvoje Gjulić

Dobrovčani i ove godine spremaju bogat program povodom maškara. Prvi dio tog ”fašničkog veselja” održat će se u subotu, 3. veljače kada će biti organizirana povorka ulicama Dobrovca i Lipika. Okupljanje maškara bit će ispred vatrogasnog doma u Dobrovcu, a organizatorima se mogu pridružiti svi zainteresirani ljudi koji se žele proveseliti povodom poklada. Organizator najavljuje da će povodom toga svim okupljenima biti osigurana hrana i piće. Maškare će tada krenuti u povorku ulicama Dobrovca i Lipika nakon čega će im biti uručeni ključevi Grada.

Maškare će Gradom vladati tjedna dana, do 10. veljače kada će ključevi Grada biti vraćeni u ruke gradonačelnika. Tada će biti održan tradicionalni maskenbal kojeg Dobrovčani organiziraju 11. godinu za redom. Odličnu zabavu do ranih jutarnjih sati svim maškarama, ali i onima koji se na maskenbal odluče doći nemaskirani, osiguran će band Plava Laguna. Broj mjesta je ograničen, a cijena ulaznice još nije poznata. U večeri maskenbala će, tradicionalno, biti organiziran izbor za najbolju masku.