AS obrt
ZAVRŠEN ŽALBENI ROK

Viadukt s partnerima gradit će akumulaciju Šumetlica

10.01.2017. 13:23 | 2589 pregleda | Gospodarstvo

Proteklog tjedna završio je i zadnji žalbeni rok na natječaju za izgradnju akumulacije Šumetlica na kojem kako neslužbeno saznajemo nije bilo žalbi tako da je prihvaćena ponuda i za izvođača odabran Viadukta d.d. sa zajednicom ponuditelja koju čine Vodoprivreda Brodska-posavina, Vodoprivreda Kutina i Vodoprivreda Zagorje.

Piše:
Marko Barčan

Sklapanje ugovora o izvođenju radova očekuje se 17. siječnja nakon Upravnog vijeća Hrvatskih voda, a ugovorom će biti riješene i druge pojedinosti oko gradnje čija vrijednost okvirno iznosi oko 75 milijuna kuna.

Podsjetimo, Hrvatske vode su još 2. lipnja 2015. godine objavile javno nadmetanje za građenje nasute brane s pratećim građevinama i bujičnih pregrada uzvodno od pregradnog mjesta (I i II etape po lokacijskoj dozvoli) te pristupne ceste kruni brane akumulacije Šumetlica na vodotoku Sivornica, u k.o. Šumetlica na području Požeško-slavonske županije, a nakon objave te po isteku više žalbenih rokova odabran je Viadukt s partnerima koji bi prema nekim najavama početkom proljeća mogao krenuti s gradnjom.