Grb Lipika
Grb Lipika
Compas - lipički mjesečnik
RUKOMETNI KLUB LIPA

Rukometaši „LiPe“ pobijedili „Slaviju u Starom Petrovom Selu

10.10.2017. 08:40 | 485 pregleda | Sport

U nedjelju, 8. listopada,  započela je 2. HRL Istok, koju su igrači RK LiPa otvorili s očekivanom pobjedom na gostovanju u Starom Petrovom Selu. Pobijedili su RK Slavija rezultatom 30-24.

Piše:
Matija Kulhavi

Za nas je to bilo najteže moguće prvo kolo jer smo išli na gostovanje koje smo objektivno i trebali dobiti. Za obje ekipe utakmica je bila dosta nervozna s puno tehničkih grešaka na obje strane. Domaćini su bolje otvorili utakmicu te su imali vodstvo do dvadesete minute, no u zadnjih desetak minuta podigli smo obranu, golmani su poskidali nekoliko otvorenih šuteva te smo se kroz kontranapade uspjeli odvojiti na pristojnu prednost na poluvremenu (16-12). Drugi dio prvog poluvremena su napadački obilježili Hlapović, Smiljčić i Lucić, a zatim smo podigli nivo igre i poveli, no tada je došlo do nepotrebne napetosti naših mlađih igrača, što je domaćin spretno iskoristio i smanjio rezultat na 19-16, petnaestak minuta prije kraja utakmice. Nakon pozvane minute odmora, trolist Bartoluzzi, Vonić i Gamberger preuzeli su napadački dio igre u svoje ruke, a samim time i dali potrebnu sigurnost obrani da utakmicu privedemo kraju na željeni način pred stotinjak glasnih domaćih navijača, govore nam iz uprave RK LiPa.

Ova utakmica bila je iznimno bitna, ne samo zbog već uknjižena 2 boda, nego zbog toga što su pred našim igračima tri izrazito teške utakmice; Požega i Borovo kod kuće kao i Nexe 2 na gostovanju, koji su prema najavama tri ponajbolja sastava u ligi. Nakon toga pred ekipom iz RK LiPa se nalazi pet kola gdje vjeruju, ako ih zaobiđu ozljede, da mogu biti itekako konkurenti takmaci.

Sljedeće kolo donosi županijski sraz protiv Požege, koja je favorit u toj utakmici, no sigurno je kako će naši igrači dati sve od sebe da odigraju dobru i zanimljivu utakmicu koja će se odigrati u nedjelju, 15. listopada,  u 19 sati u Lipiku. Svi prijatelji kluba su pozvani da dođu dati podrškui, a ulaz je kao i uvijek besplatan.

U Starom Petrovom Selu su nastupili:  Sadilek, Macura 3, Krucki 2, Bartoluzzi 2, Gamberger 5, Šimić, Hlapović 5, Lucić 4, Krucki mlađi, Major, Smiljčić 6, Vonić 3; na golu trio: Papušek, Savi i Kešćec