LIPIK test
Delfin
Medianno
OSNOVNA GLAZBENA ŠKOLA PAKRAC

Nova glazbena postignuća učenika OGŠ Pakrac

15.05.2019. 13:59 | 1210 pregleda | Lifestyle

Na nedavnom 10. hrvatskom natjecanju za harmoniku održanom 10. i 11. svibnja u Daruvaru u kategoriji „Komorni sastavi - B kategorija“, učenici pakračke glazbene škole Staša Kukić i Leon Kaurin osvojili su prvo mjesto.

Piše:
Tomislav Ević

"Desetim hrvatskim natjecanjem za harmoniku u Daruvaru zaključili smo natjecanja u školskoj godini 2018./2019. vrativši se kući s pet osvojenih nagrada - tri druge nagrade u kategoriji solisti koje su osvojili učenici Sven Andričić, Josip Vondra i Lovro Kozić te dvije u kategoriji komornih sastava u kojoj smo, između ostalog, sami sebi bili konkurencija pa je tako DuoLa u sastavu Ida Jirasek i Goran Sotonica osvojio drugu, dok ih je Duo KuKa, koji čine Staša Kukić i Leon Kaurin, nadsvirao za nekoliko bodova osvojivši time prvu nagradu.

Iznimno ponosni na rezultate svih natjecatelja, ali isto tako i njihovih mentora, učiteljice Martine Faktor i učitelja Ivana Goluba, nekoć učenika, a danas učitelja naše škole, posebno bismo istaknuli uspjeh slijepog učenika Lovre Kozića koji je, ravnopravno se natječući s konkurencijom, na svojem prvom natjecanju, osvojio drugu nagradu i ujedno 29. po redu koju su učenici donijeli sa sveukupno 9 natjecanja na kojima su tijekom tekuće školske godine sudjelovali. Čestitajući svim nagrađenim učenicima i učiteljima na trudu, a onda i uspjesima koje su ove godine ostvarili, a na koje smo, malo je reći, ponosni, ovom prilikom sve pozivam da iste poslušaju na koncertu nagrađenih učenika 30. svibnja 2019., u koncertnoj dvorani škole, u 19 sati." izjavila je ravnateljica Alfreda Petani Grafina