LIPIK test
Delfin 2022
Medianno
Tomislav Kužilek ponovno je trener NK Dobrovac

Nogomet je kolektivna igra i ona je jaka onoliko koliko je jaka najslabija karika

16.01.2022. 08:51 | 903 pregleda | Intervju

Momčad Dobrovca u nastavak sezone kreće s novim trenerom Tomislavom Kužilekom kojeg smo ovom prigodom zamolili za kratki osvrt vezan za rad kluba. Kužilek je lokalnoj javnosti poznat kao uspješni sportaš, ali i dugogodišnji trener koji je već trenirao nogometaše Dobrova, ali i Lipika i Pakraca.

Piše:
Matija Kulhavi

 

 

Kako biste ocijenili proteklu polusezonu i koji je Vaš osvrt na rad kluba? 

Ocjenu prošle sezone i osvrt vezan za rad klub mogu prokomentirati kao član uprave što je bila moja funkcija te mislim da i ostali članovi razmišljaju i vide ono što sam ja vidio, u to ne sumnjam.

Moje osobno mišljenje je zadovoljavajuće. Bilo je tu i dobrih i loših stvari, ali više pozitivnih jer naravno da se uvijek može bolje i više, ali s obzirom na situaciju kakvu smo mi imali prije početka sezone i priprema, nije baš bilo obećavajuće. Bilo je jako upitno hoćemo li uopće krenuti s natjecanjem. Međutim, NK Dobrovac, moram to napomenuti, je jedan nevjerojatan i poseban klub i samo on to može, podići i izvući iz čovjeka „ono nešto“ i dati mu dodatnu snagu, da je on iznad svega. Uprava prvenstveno s tom mišlju i snagom na čelu s Marijanom i Sinišom Polettom, Markom Lujićem i Šimunom Krenekom, kao najvećim pokretačima i ostatkom uprave, kojima se ovom prilikom neizmjerno zahvaljujem  jer o ovome danas ne bi ni pričali ni pisali, a niti bi ja postao njihov trener..., ulaze u koštac s problemima i pokazuju koliko su bili uporni, snažni i vođeni ljubavi prema klubu te nisu dopustili da se dogodi najgori mogući scenarij. Zbog te lavovske borbe za klub on je i danas tu gdje mu je i mjesto.

Naravno, da se razumijemo, ovoga svega ne bi bilo da nije bilo vjernih i istinskih sponzora koji su prepoznali situaciju i uskočili te dali svoj prihod i dašak nade ovom malom, a ipak tako velikom klubu te održali na životu jednu divnu tradiciju koja živi i koja će, nadam se živjeti još dugo. Hvala svima njima od srca jer su omogućili da i dalje možemo uživati  u veselju pobjeda, suzama poraza, navijanju vjernih navijača i našoj ekipi uz uvijek nezaboravni stih ZIG-ZAG DOBROVAC!!!! Hvala upravi i sponzorima, to je vaša pobjeda...zaista poseban klub, zar ne?

Posebno zahvaljujem i treneru Srećku Knoku koji je prihvatio trenersku poziciju kad je bilo najpotrebnije i kao takav je odradio dobar posao i doveo momčad do 8. mjesta na tablici te nismo doživjeli niti jedan poraz kod kuće, što puno govori o ekipi i potencijalu koji imamo.

Kako ocjenjujete uvjete u kojima se radi i kada očekujete početak priprema?

Uvjeti su dobri, naravno da mogu biti još bolji, ali za dobar rezultat, rad i treninge nisu presudni. Puno je lakše kad imate odlične ili savršene uvjete za rad, ali moramo se prilagoditi onome što imamo i na tome biti zahvalni. Zimske pripreme jesu puno teže nego ljetne samim time i teže za odraditi zbog vremenskih prilika pa se nadam da će nas poslužiti dobro vrijeme jer volju i želju imamo. Pripreme planiramo za početak veljače, a ostale obavijesti i planirane utakmice moći ćete pratiti na našim stranicama kluba.

Hoće li biti promjena u dosadašnjem sastavu?

Hoće li biti promjena u dosadašnjem sastavu još ne znam, ali se nadam da hoće jer intenzivno radimo na pojačanjima i samim time želimo podići razinu kvalitete koju imamo. Pred ovu ekipu tek dolazi pravo vrijeme i najbolje godine i vrijeme će pokazati jesmo li na pravom putu za napraviti odlične rezultate u što ne sumnjam. Na nama je samo puno rada, odricanja i ljubavi prema nogometu jer bez toga nema ništa. Nogomet je kolektivna igra i ona je jaka onoliko koliko je jaka najslabija karika.

Želim se zahvaliti svim igračima na odličnom pristupu i radu koji su odradili ovu polusezonu te vjerujem u njihovu kvalitetu i želju za uspjehom za još bolji rezultat u nastavku sezone.

Koji su Vaši planovi i što bi poručili navijačima kluba vezano za nadolazeće razdoblje?

Moji planovi su da podignemo klub za još jednu stepenicu više, kako igrački, tako i infrastrukturno te dosegnemo najbolje dane ovoga kluba. Želim pomoći ovoj ekipi koja ima puno prostora za napredovanje, kao i upravi. Zbog toga ne bi ni dolazio da mislim da to nije moguće.

Koliko god mogu želim ih naučiti sve ono što je meni pomoglo kao igraču i da postanem dobar nogometaš te ih usmjeriti na pravi put i kao ljude. Plan je da se pojačamo s igračima koliko nam to budu dozvoljavale situacije i ostale stvari te se probamo do kraja sezone primaknuti što više gornjem dijelu tablice. Ja sam uvijek težio i težit ću da dam sve od sebe gdje god sam bio pa tako sada i ovdje, a nadam se da će dečki i ljudi oko kluba to prepoznati i zajedno opet napraviti lijepe stvari i lijepu priču.

Poruka za navijače je ta da budu uz nas jer oni su naša snaga i bez njih nismo isti. Pozivam ih da nas bodre i navijaju, ne samo kad pobjeđujemo, nego i kad gubimo jer je lako kad je sve dobro i lijepo, ali kada je loše onda trebaš najveću podršku, a u njima to svakako imamo.

Za kraj moram reći i obavezno spomenuti da je to klub koji ima nevjerojatne ljude koji su svojim nesebičnim odvajanjem od sebe pomogli da imamo najviše članova kluba te im se ovim putem iskreno zahvaljujem jer njihova pomoć je vise nego potrebna i kao takva pomaže klubu financijski jer svi znamo koliko je to potrebno za opstanak. Svim članovima veliko hvala uz pozdrav ZIG-ZAG!


LIRA ispod članka