Grad Lipik_drugi banner
Narodne kupke vanjski
LIRA vodoravni
BRM 200 km Lipik

U ovogodišnjem lipičkom Brevetu sudjelovao i proslavljeni Ivica Kostelić

19.06.2022. 10:15 | 2187 pregleda | Lifestyle

Piše:
Matija Kulhavi

U organizaciji Randonneurs Hrvatska te uz pokroviteljstvo Grada Lipika i Turističke zajednice grada Lipika 18. lipnja je održan osmi po redu lipički Breveto na kojem se okupilo 59 sudionika. Posebnost ovogodišnjeg Breveta jest to da ga je po prvi put odlučio odvesti i naš proslavljeni skijaš Ivica Kostelić, a uz njega je bio i poznati slovenski skijaš Klemen Kosi te Novogradiščanin Leonardo Vučak, član hrvatske muške rukometne reprezentacije gluhih koja je nedavno osvojila zlatnu medalju na 24. olimpijskim igrama gluhih u brazilskom Caixas do Sulu.

Na samom startu uspjeh u vožnji biciklistima je poželio lipički gradonačelnik Vinko Kasana, ali i drugi sugrađani koji su se zatekli u centru Lipika, na Trgu kralja Tomislava ispred ugostiteljskog objekta „Mali Caffe“.

Od Tomislava Nuića, organizatora ovog sportskog događaja smo saznali kako su biciklisti došli iz čitave Hrvatske, a s obzirom na to da bilo sudionika iz susjedne Slovenije te Bosne i Hercegovine, vožnja je imala i međunarodni karakter. Inače, Randonneurs Hrvatska je prepoznala trud i angažman Tomislava Nuića te mu je u rujnu prošle godine uručeno priznanje za poseban doprinos razvoju i promociji ovog sporta.

Ovogodišnja staza bila je duga 217,8 km s oko 1863 visinaca i većim dijelom je prolazila Parkom prirode Papuk, a vozila se uglavnom slabo prometnim i iznimno kvalitetnim prometnicama.

Nakon Lipika, biciklisti su prošli kroz Pakrac te nastavili u smjeru Požege, Pleternice, Čaglina, Kutjeva, Orahovice i Voćina. Cilj je bio izvesti zadanu rutu u vremenu do 13:30 sati, a natjecatelje se tijekom dana čekalo na polaznoj točki u Lipiku sve do 21:30.

Grad Lipik je svim biciklistima nakon vožnje osigurao besplatno kupanje na kompleksu otvorenih lipičkih bazena.

Gradonačelnik Lipika Vinko Kasana, Ivica Kostelić i Tomislav Nuić / Compas.hr

Tomislav Nuić i Ivica Kostelić / Compas.hr

8. lipički Breveto / Compas.hr

Tomislav Nuić i Klemen Kosi / Compas.hr

8. lipički Breveto / Compas.hr

8. lipički Breveto / Compas.hr

8. lipički Breveto / Compas.hr

8. lipički Breveto / Compas.hr

8. lipički Breveto / Compas.hr

 

Priznanje uručeno Tomislavu Nuiću / Compas.hr


Toplice Lipik_640x200_tekst