Medianno
21. Dani Osnovne glazbene škole „Pakrac“

Na županijskoj smotri u Pakracu predstavili se učenički zborovi devet škola

30.03.2017. 11:58 | 12231 pregleda | Lifestyle

Županijska smotra pjevačkih zborova učenika osnovnih i srednjih škola s područja naše županije održana je 29. ožujka u gradskoj vijećnici u Pakracu, a u organizaciji Osnovne glazbene škole „Pakrac“, koja je time obilježila 21. Dane škole, i Požeško-slavonske županije. Na smotri se predstavilo 12 pjevačkih zborova iz dvije glazbene škole i sedam osnovnih škola.

Piše:
Antun Ciglenečki

Sudionike županijske smotre i okupljenu publiku na početku je pozdravila ravnateljica OGŠ „Pakrac“ Alfreda Petani-Grafina te izrazila dobrodošlicu u Pakrac ispred ustanove koja ove godine uz ovo domaćinstvo proslavlja Dane škole već 21 godinu zaredom. Ispred Grada Pakraca dobrodošlicu sudionicima smotre je izrazio pročelnik Tomislav Petrač te pritom poželio učenicima da se svi predstave na najbolji mogući način i što je bolje moguće otpjevaju pjesme koje su mjesecima pripremali sa svojim voditeljima i mentorima.

Zatim su uslijedile izvedbe zborova pred prosudbenom komisijom od četiri člana koju su činile voditeljica komisije prof. Tea Silađi, izv.prof.art. na Umjetničkoj akademiji u Osijeku dr.sc. Antoaneta Radočaj-Jerković kao izaslanica državnog prosudbenog povjerenstva, mag.mus. Kornelija Boršodi i prof. Miroslav Badrov. Svaki pjevački zbor se predstavio s dvije do tri pripremljene pjesme, a iz pakračko-lipičkog kraja nastupili Veliki pjevački zbor i Mali pjevački zbor iz Osnovne škole „Lipik“ koje vodi prof. Jadranka Radonić-Sirovica, Zbor učenika Osnovne škole „braće Radića“ iz Pakraca voditeljica Kornelije Kobetić i Gordane Hodak, a domaćine su predstavili Mali zbor i Veliki zbor učenika OGŠ „Pakrac“ pod ravnanjem voditeljice prof. Tee Silađi.

Iz požeškog dijela županije stigli su mali i veliki zbor OŠ „Zdenko Turković“ iz Kutjeva, zbor Katoličke osnovne škole iz Požege, zbor OŠ „Dobriše Cesarića“ iz Požege, zbor OŠ „Julija Kempfa“ iz Požege“, zbor OŠ „Vilima Korajca“ iz Kaptola i zbor Glazbene škole „Požega“.

Na kraju je voditeljima i predstavnicima zborova voditeljica komisije prof. Tea Silađi uručila zahvalnice za sudjelovanje na ovogodišnjoj županijskoj smotri. Nakon odluke prosudbene komisije  donesena je odluka da na državnu smotru učeničkih pjevačkih zborova u Varaždin kao predstavnik Požeško-slavonske županije ide učenički zbor Katoličke osnovne škole Požega.

Fotogalerija županijske smotre zborova u Pakracu (29.3.2017.)