Medianno
11. MASKENBAL – UDRUGA „LIDO“ DOBROVAC

Maškare vratile ključeve Grada Lipika, završena vladavina Fašničke Republike

11.02.2018. 09:10 | 1936 pregleda | Lifestyle

Jedanaesti tradicionalni maskenbal, koji je organizirala Udruga „Lido“ iz Dobrovca, održan je 10. veljače, sedam dana nakon što su, usprkos jakim snježnim oborinama, održali svoju dvadeset i prvu povorku Dobrovačkih maškara. Maškare su nakon tjedan dana vratile ključeve Grada Lipika te je završena vladavina Fašničke Republike.

Piše:
Matija Kulhavi

Primopredaju su na svečanoj fašničkoj proslavi obavili gradonačelnik Fašničke Republike Marijan Poletto, koji je ujedno i predsjednik Udruge „Lido“ te zamjenik starog-novog gradonačelnika Lipika Slobodan Katunar. No prije same primopredaje, maškare su napravile retrospektivu svoje kratke vladavine u kojoj su istaknuli ispunjeno obećanje o revitalizaciji putničkog prijevoza na našoj željeznici. Željko Dolić, pomoćnik fašničkog gradonačelnika je zahvalio svima onima koji su im pomogli u radu, a to su gotovo svi obrtnici, poduzeća i udruge s područja gradova Lipika i Pakraca, ali i okolice. Posebna zahvala upućena je Poljoprivredi Lipik na ustupljenom prostoru, ali i Gradu Lipiku na podršci svih ovih godina te Požeško-slavonskoj županiji na donaciji televizora koji je bio glavna od čak tri stotine nagrada na bogatoj tomboli.

Više od dvije stotina maškara ispunilo je dvoranu restorana na ergeli, a grupa „Plava Laguna“ bila je zadužena za zabavu, tako da plesa, pjesme i veselja nije nedostajalo. Kao i prethodnih, tako se i ove godine moglo vidjeti zanimljivih maski, ne samo domaćih, nego iz okolnih gradova također. Uz bogatu tombolu, izabrane su i najbolje maske, prilikom čega treba istaknuti kako je nagrađen veliki trud koji je uložen u njihovu izradu, kao i cjelokupni dojam koji su ostavile. Najbolju masku osvojila je ekipa Čarobnjaka iz Oza koja je došla iz Prekopakre te su osvojili nagradu od 500 kuna. Drugo mjesto te nagradu od 300 kuna osvojile su Slavonske meduze iz Novske, dok je treće mjesto i nagradu od dvije stotine kuna osvojila umjetnička instalacija haljina napravljenih od slamčica iz Dobrovca. Organizatori su dodatno nagradili još dvije maske, obje iz Gornjih Bogićevaca. Uz obilje plesa i smijeha zabava je potrajala do sitnih jutarnjih sati.

Fotogalerija: 11. maskenbal u Lipiku (10.2.2018.)