banner sezame okoliš
banner sezame okoliš
AS obrt
ZAVRŠEN 4. GRAHFEST U PAKRACU

Ekipa Palijativnog tima LiPa pripremila najbolji grah na Grahfestu

21.10.2018. 12:54 | 2508 pregleda | Lifestyle

Proglašenjem pobjednika i uručenjem nagrada završen je 4. Grahfest u Pakracu kojeg su 20. listopada organizirali Udruženje obrtnika Pakraca i Lipika te Grad Pakrac, a u sklopu jubilarnog 10. sajma „Slavonski banovac“. Na četvrtom po redu natjecanju u pripremanju graha u Pakracu pobijedila je ekipa Palijativnog tima LiPa (Lipik/Pakrac), drugo mjesto osvojila je ekipa Udruženja obrtnika Kaštela, a treće „Pajdašice“ (Pakrac).

Piše:
Matija Kulhavi

Peteročlani stručni ocjenjivački žiri, u sastavu Domagoj Jakopović Ribafish, Drago Marter, Nada Zeljković, Alen Lopac i Ivan Čudina, morao je odabrati najbolji grah od rekordne 81 ekipe s područja Lipika i Pakraca te bliže i dalje okolice - od Požege, Novske, Garešnice, Daruvara, Bjelovara, Nove Gradiške, Jasenovca, Siska, Petrinje, Gline i Vukovara pa sve do Zagreba, Novog Marofa, Stubice, Krapinskih Toplica, Karlovca, Slunja, Vrbovskog, Splita, Trogira i Kaštela.

Nagrade za prva tri najbolje ocijenjena graha uručili su pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević i predsjednik Udruženja obrtnika Pakraca i Lipika Davor Lepka. Prvonagrađena ekipa dobila je guseni kotlić s poklopcem od 10 litara i pivo Grof koje proizvodi lokalna Pivovara Slavonica. Nagrada za drugo mjesto bio je emajlirani kotlić od 16 litara uz craft pivo Grof, a trećeplasirani su nagrađeni s emajliranim kotlićem od 10 litara i pakovanjem craft piva.

Proglašenjem pobjednika i uručenjem nagrada završen je ovogodišnji Grahfest u Pakracu, a zabava se nastavila uz koncert tamburaškog sastava „Gazde“ u velikom šatoru na središnjem pakračkom trgu.

FOTOGALERIJA