Delfin
LIPIK test
Medianno
JESEN U NAŠEM KRAJU

U Ploštinama održani Dani talijanske konjske salame, običaja i tradicije

13.10.2019. 11:11 | 1525 pregleda | Lifestyle

Uz kulturno-umjetnički program i prezentaciju tradicionalnih običaja u Ploštinama je 12. listopada održana tradicionalna manifestacija „Jesen u našem kraju“ - Dani talijanske konjske salame, običaja i tradicije, a neposredno prije početka same manifestacije održana je šesnaesta po redu Biciklijada Giro di Liberta.

Piše:
Matija Kulhavi

Tijekom manifestacije prezentiran je postupak izrade konjske salame, a prikazani su i neki drugi jesenski običaji poput berbe kukuruza, dok su posjetitelji mogli uživati u razgledavanju prodajnih štandova proizvođača i udruga koje su izložile različite delicije i suvenire ovog kraja.

Manifestacija je tijekom večeri nastavljena u Društvenom domu u Ploštinama kulturno - umjetničkim programom koji su obilježili nastupi mališana iz područnog vrtića Maslačak iz Donje Obriježi, učenika područne škole Braće Radića iz Donje Obriježi, KUD-a „Lipik“, KPD Ukrajinaca „Karpati“ Lipovljani, Tamburaškog sastava „Lipa“ iz Gaja, pjevačkog društva Češke besede Doljani, ali i prijatelja iz općine Cimolais iz Italije.

 

FOTOGALERIJA