Delfin
LIPIK test
Medianno
BOGATSTVO TRADICIJE I OBIČAJA

Danas svi u Dobrovac - na Slavonsko kolinje i Čvarkijadu!

25.10.2019. 18:56 | 1390 pregleda | Lifestyle

Piše:
Compas

Sutra se u Dobrovcu održava tradicionalno kolinje! Sve započinje oko 9:30 i trajat će tijekom cijelog dana, a jedna od posebnosti ovog događanja jest u tome što će posjetitelji moći kupiti domaće i svježe meso i mesne proizvode. Tako će se čvarci, koje ispeče organizator, prodavati po cijeni od 30 kn/litra, kilogram mljevenog mesa će prodavati po 30 kuna, par kobasica po 15, a par krvavica po 10 kuna. Također, u prodaji će biti i domaća svinjska mast i to po cijeni od 10 kuna po staklenki.

Međugradsko natjecanje u izradi kobasica

Osim prikaza prerade mesa i pravljenja mesnih i krvnih kobasica te, već tradicionalne Čvarkijade, u sklopu Slavonskog kolinja ove će se subote u Dobrovcu odvijati i svojevrsno međugradsko natjecanje u pravljenju mesnih kobasica i krvavica.

Svaka ekipa će dobiti polovicu svinje, a osim ekipe iz Grada Lipika, sudjelovat će ekipe iz Požege, Novske, Končanice i Rešetara. Međunarodni karakter natjecanju dat će ekipa iz mađarskog grada Igal koja je u ovoj manifestaciji sudjelovala i prošle godine.

Uz bogatu ugostiteljsku i gastronomsku ponudu, cijeli dan će za dobru atmosferu biti zadužen tamburaški sastav „Gelipteri“.

DOBROVAC VAS ČEKA!