Delfin
LIPIK test
Bazeni Lipik
SLAVONICA FOOD & DRINK SHOP

Carica, novo pivo iz Pivovare Slavonica izašlo na tržište

09.12.2019. 15:21 | 1895 pregleda | Lifestyle

Uz prezentaciju i degustaciju novog piva brendiranog naziva Carica, 6. prosinca održan je Dan otvorenih vrata Pivovare Slavonica te otvorenje trgovine lokalnim proizvodima Slavonica Food & Drink shop koja se nalazi u sklopu pivovare.

Piše:
Compas

Kako se moglo čuti tog dana, novo pivo Carica je uspješno prošlo prvi test, odnosno dobilo je pozitivne kritike među stotinjak posjetitelja koliko je prodefiliralo tog dana što lokalnih ljubitelja craft piva, poslovnih partnera te prijatelja pivara koji su svojom posjetom uveličali ovaj događaj. Moglo se čuti kako se radi u principu o jako dobro izbalansiranom pivu između veće količine alkohola, gorčine i arome, gdje svega ima u znatnoj mjeri što nameće sam stil piva India Pale Ale. Carica karakterizira lik i djelo carice Marije Terezije (1717. - 1780.) koja je bila jedina žena na prijestolju Habsburške monarhije, vrlo sposobna i odlučna do posljednjeg daha čuvala je granice jedne od najvećih i najmoćnijih europskih država kojoj je pripadala i Hrvatska. 

Na slikovitoj etiketi čiju je sliku i ovog puta naslikala akademska slikarica Patricia Cunjak, a grafički dizajn potpisuje studio FOTOimago između ostalog stoji kako se carica Marija Terezija istaknula brojnim reformama, a Slavoniji je podarila političko ustrojstvo obnovivši 1745. godine tri slavonske županije; Virovitičku, Požešku i Srijemsku. Njezinim geslom «Pravda i milosrđe» (lat. justicia et clementia) rekli bismo pronađena je ravnoteža, no ipak u njemu, kao i u ovom pivu, ima puni više pravde nego milosrđa, zaključuje se na etiketi. 

Pivovari Slavonica ovo je treći brend uz Grofa i Groficu te se na ovaj način zaključuje povijesna priča 18. i 19. stoljeća koja se može naći i u njihovom prigodnom poklon paketu, a kako je najavljeno, dolazak četvrtog, crnog piva koje će biti u standardnoj ponudi i koji će nositi naziv Templar najavljen je za ožujak iduće godine.

 

Nova gastro suvenirnica s lokalnim proizvodima

Brojni poslovni partneri Pivovare Slavonica koji su se tog dana našli na prezentaciji upoznali su se i s ponudom Slavonica Food & Drink shopa nove specijalizirane trgovine prehrambenim proizvodima, a u kojoj se nalaze svi lokalni proizvodi koji imaju deklaraciju, a to su uz craft pivo Pivovare Slavonica, vina Ćasić, sokovi Voćko te suhomesnati proizvodi mesnice Lapaš. U ponudi ima i nekoliko vrsta sira iz obližnje sirane OPG Jareš, kulena s OPG-a Hruška iz Bjelišavca pokraj Kutijeva, craft gina MB72 od Bošnjaka iz Sićica pokraj Nove Gradiške, a ponudu zaokružuje i više vrsta craft piva malih pivara od Požege, Pleternice i Slavonskog Broda kao i umaci Volim ljuto koji se odlično slažu s craft pivom. Posjetitelji su imali prilike probati između ostaloga tri vrste ljutog kikirikija, a rijetki su se odvažili probati onaj najljući.  Sve u svemu Slavonica Food & Drink shop ide u smjeru slaganja kvalitetne domaće unikatne ponude kakva se ne može kupiti u klasičnim supermarketima, a kako ističe Marko Barčan, direktor Pivovare Slavonica bit će to jedna popularna poklon galerija i gastro suvenirnica koja će biti na usluzi lokalnom stanovništvu i turistima te koja će objediniti proizvode u slavonsku košaricu što će biti na raspolaganju i posebno interesantna poslovnim subjektima. Fokus će također biti i na prodaji putem interneta, u planu je konstantno nadograđivanje asortimana, a najavljena je i organizacija popratnih događanja s ciljem promocije lokalnih proizvoda koji se nalaze u ponudi ove specijalizirane trgovine.