Grad Lipik_drugi banner
Grad Lipik_drugi banner
Republika
BOŽIĆNA PRIREDBA UČENIKA OŠ LIPIK

Osnovnoškolci iz Lipika uputili svima božićnu čestitku

19.12.2019. 08:58 | 2073 pregleda | Lifestyle

Sadržajnim blagdanskim programom u prepunom holu Osnovne škole Lipik, učenici iz Lipika i Dobrovca sinoć su kroz pjesmu, ples, recitacije i igrokaze nagovijestili dolazak Božića.

Piše:
Matija Kulhavi

Božićni program koji su pripremili lipički školarci i njihovi nastavnici došli su vidjeti svi, i stariji i mlađi, brojni roditelji, djedovi i bake, braće i sestre…

Program je otvorio Mali pjevački zbor s pjesmom „Sretan Božić svemu svijetu“, nakon čega je na pozornicu izašao Školski orkestar koji je odsvirao „Jingle Bell Rock“. Igrokaz „Badnja večer“ izvela je dramska skupina nižih razreda, a nakon njih su učenici petih i šestih razreda recitirali „Badnju noć“ i „Božićnu noć“.

Premda stara tradicija slanja božićnih čestitki pomalo blijedi, učenici 2. B razreda s „Božićnom čestitkom“ su nas podsjetili kakve to božićne želje trebamo dijeliti u ovo radosno vrijeme, a poslije njih rasplesali su se učenici 2. A razreda uz pjesmu „A ram ram ram“.

Da su najljepše priče one koje su ispričane o čaroliji Božića, prikazali su učenici viših razreda s „Božićnom pričom“, a to da se u zimsko vrijeme veselimo i malim zimskim radostima pokazali su učenici Područne škole iz Dobrovca s recitacijom „Snješko“ i učenici 3. razreda uz pjesmu „Anđeli“.

O svjetlu koje se ne smije ugasiti, a koje prezentiraju četiri adventske svijeće, govorili su učenici osmih razreda, a nakon njih su učenici šestih razreda pjevali o prekrasnom božićnom vremenu.

Priredba je završila s izvedbom pjesme „Bijeli Božić“ koju je otpjevao Veliki pjevački zbor.

Nakon programa, okupljenima su se obratili ravnateljica Osnovne škole Lipik Klaudija Kovač te lipički dogradonačelnik Slobodan Katunar. Ravnateljica je čestitala svima predstojeće božićne i novogodišnje blagdane te zahvalila učenicima koji su sudjelovali u bogatom i sadržajnom programu, zahvalila je i učiteljima koji su vrijedno i marljivo radili na pripremi programa. Čestitke svim učenicima i učiteljima povodom nadolazećih blagdana, kao i na prekrasno pripremljenom programu uputio je i lipički dogradonačelnik, prisjetivši se akcije "Zasadi drvo, ne budi panj" tijekom koje sui lipički učenici zasadili ukupno 20 stabla, svaki razred svoje, koje će kasnije njegovati i zalijevati, a sve s idejom da svatko može zasaditi stablo i tako pridonijeti poboljšanju vlastite životne sredine.

FOTOGALERIJA

 


LIRA ispod članka