delfin3
LIPIK test
Medianno
DAN CRVENIH HALJINA U LIPIKU

„Ples u Crvenom“ u Toplicama Lipik

07.02.2020. 09:46 | 1308 pregleda | Lifestyle

Večeras (6. veljače 2020.) restoran Toplica Lipik je bio pun i u njemu je prevladavala crvena boja. Ples u crvenom“ u sklopu obilježavanja Dana crvenih haljina održao se drugu godinu za redom. Na početku večeri Ljerka Pavković pozdravila je prisutne ispred organizatora i ravnatelja SB Lipik Darka Kelemena, zahvalila učenicima Srednje škole Pakrac, njihovim mentorima i svima drugima koji su došli podržati Akciju te kratko pojasnila zašto se ova kampanja provodi.

Piše:
Compas

„Dan crvenih haljina“, #nosicrveno, odnosno, „Go  Red for Women“ pokrenuta je u Americi, a posvećena je prevenciji, dijagnostici i kontroli bolesti krvnih žila srca i mozga kod žena. Američko kardiološko društvo pokrenulo je kampanju 2004.godine u SAD-u, a Svjetska kardiološka federacija proširila  kampanju u oko 50 zemalja svijeta. U Hrvatskoj  pa tako i u Pakracu i Lipiku obilježava  se od 2019. godine, prvi tjedan u veljači.

Prisutne je pozdravila i predsjednica udruge umirovljenika Pitomača gospođa Marica  Kovačev koja je i ove godine dovela grupu umirovljenika u isto  vrijeme kao i prošle godine koji su se  aktivno uključili prigodnim programom i svima uljepšali večer uz muziku i ples.

Posebno je bilo lijepo vidjeti učenike kako su uključivali prisutne da plešu na plesnom podiju. 

Akcija #nosicrveno organizaciji SB Lipik, Srednje škole Pakrac, Podružnice HUMS-a Pakrac-Lipik i PT LiPa  završava  7. veljače fotografiranjem u crvenom u Srednjoj školi Pakrac i Toplicama Lipik ispred Mramornih kupki i slanjem fotografija poslati poruku da podržavamo ovu kampanju.

Crvena haljina je  univerzalna slika žene kao boja zdravlja, života i živosti, ali i upozorenja!

 

Pripremila: Ljerka Pavković

Foto: Lipik - Video stranica