LIPIK test
Delfin
VUP DRUŠTVENI
13. MASKENBAL – UDRUGA „LIDO“ DOBROVAC

Razigrane maškare preuzele ključeve Grada Lipika

09.02.2020. 09:15 | 1336 pregleda | Lifestyle

Na 13. tradicionalnom maskenbalu koji se održao u organizaciji Udruge LIDO Dobrovac i restorana "Vrata Slavonije" 8. veljače u restoranu na Ergeli predani su ključevi Grada Lipika. Maškare su preuzela vlast na području Grada Lipika tako da nas u predstojećem periodu očekuju zabavu i veselje na prostoru čitave novouspostavljene Fašničke Republike.

Piše:
Matija Kulhavi

Primopredaju su na svečanoj fašničkoj proslavi obavili gradonačelnik Fašničke Republike Marijan Poletto, koji je ujedno i predsjednik Udruge LIDO te predsjednik lipičkog Gradskog vijeća Mladen Dolić.

Prije same primopredaje zamjenik fašničkog gradonačelnika Željko Dolić zahvalio je brojnim sponzorima koji su im omogućili upriličenje ovog maskenbala, prvenstveno u vidu tombola, a to su kako je naglašeno ugostitelji, obrtnici, poduzeća i privatne osobe. Ove su godine istaknuti i sponzori za prve tri nagrade - Caffe bar Tržnica (500 kuna), Caffe bar Enigma (300 kuna) i Frizerski salon Lepka (200 kuna). Također, glazbeni sastav "Plava Laguna" donirao je 2.000,00 kuna za izradu novih jaslica u Dobrovcu.

Maskenbalu je nazočio i Ilija Majdandžić, prvi predsjednik Udruge LIDO koji je zbog poslovnih obveza s obitelji preselio u Rijeku, stoga mu je na ovom maskenbalu uručena majica s oznakama ove vrijedne dobrovačke udruge za očuvanje narodnih običaja kao simbolična zahvala na njegovom dosadašnjem radu.

Kao i ranijih godina, tako se i ove moglo vidjeti zanimljivih maski, ne samo domaćih, nego i onih iz okolnih gradova također. Uz bogatu tombolu, izabrane su i najbolje maske, prilikom čega treba istaknuti kako je nagrađen veliki trud koji je uložen u njihovu izradu, kao i cjelokupni dojam koji su ostavile. Najbolju masku osvojila je ekipa veselih klaunica koja je ovom prigodom osvojila nagradu od 500 kuna. Drugo mjesto te nagradu od 300 kuna osvojili su Pirati s Kariba koji su svoju nagradu darovali Udruzi LIDO za izgradnju jaslica, dok su treće mjesto i nagradu od 200 kuna osvojile balerine koje su pak svoju nagradu darovale Udruzi roditelja djece i osoba s posebnim potrebama gradova Pakraca i Lipika „Latica“

Uz obilje veselja i plesa zabava je potrajala do sitnih jutarnjih sati.

FOTOGALERIJA