Delfin
LIPIK test
Radio Daruvar 2
ROĐENA 29. VELJAČE 1948.

Ana Družinec, prabaka koja je konačno postala punoljetna

29.02.2020. 21:36 | 5288 pregleda | Lifestyle

29. veljače je 60. dan prijestupne godine po gregorijanskom kalendaru. Ako nije prijestupna godina, veljača ima samo 28 dana i nakon 28. veljače odmah ide 1. ožujka. Do kraja godine ima još 306 dana. Jedna Sunčeva godina (odnosno vrijeme koje je potrebno našem planetu da napravi jednu punu rotaciju Sunca) traje otprilike 365 dana, 5 sati, 48 minuta i 46 sekundi. Tih dodatnih 5 i nešto sati vremena, o kojima nitko ne voli govoriti, upravo su razlog zašto imamo prijestupne godine, prenose Međimurske novine.

Iako nije jedina, naša sugrađanka Ana Družinec dijeli rođendan s puno manje ljudi nego prosječni građanin Hrvatske. Kažu da je takozvanih "prijestupnika", kako nazivaju ljude koji su rođeni 29. veljače, u svijetu oko četiri milijuna. Dakle, šanse da se rodite baš na ovaj dan su zaista male.

Piše:
Matija Kulhavi

Ana Družinec je rođena 29. veljače 1948. godine i premda je zapravo navršila 72 godine, ovo je u biti njezin osamnaesti rođendan po redu. S obzirom na to da nema priliku proslaviti rođendan baš svake godine, proslavu ovog rođendana, Anina obitelj odlučila je obilježiti u restoranu "Nada" u Lipiku.

Stoga je ovom prigodom među uzvanicima, uz Anino troje djece, Dubravku, Katarinu i Daria, slavlju nazočilo i sedmero unučadi, četvero praunučadi, a kako smo mogli doznati, dvoje je praunučadi "na putu" pa će se oni zasigurno pridružiti proslavi sljedećeg, devetnaestog po redu rođendana.

Gospođa Ana svoje umirovljeničke dane provodi u obiteljskoj kući u Ulici Grigora Viteza na "Maloj Krndiji" u Pakracu, a najviše se voli baviti štrikanjem, obrađivanjem vrta i uzgojem cvijeća, dakako uz povremeno kuhanje svojim najmilijima.

Ovom joj prilikom od srca čestitamo rođendan te želimo obilje zdravlja i veselja koje će joj zasigurno i dalje pružati njezina djeca, unučad i praunučad.