LIPIK test
delfin3
Radio Daruvar 2
Jubilarna 20. biciklijada Lipika i Pakraca

Druženje na dva kotača, zabava i bogate nagrade na ovogodišnjoj Biciklijadi

13.07.2021. 08:33 | 625 pregleda | Lifestyle

U organizaciji Turističkih zajednica Lipika i Pakraca u nedjelju, 18. srpnja održat će se tradicionalna, a ove godine i jubilarna 20. Biciklijada.

Piše:
Matija Kulhavi

Polazak biciklista iz Pakraca je predviđen nakon 16 sati. Biciklistička kolona će krenuti od pakračke Gradske tržnice, gdje će se moći unajmiti električni bicikli, a potom će svoju putanju nastaviti ulicama Matice hrvatske, Andrije Hebranga (naselje Jug), Hrvatske policije iz Domovinskog rata te dijelom Bolničke prema poljskom putu koji ide uz nasip rijeke Pakre u smjeru Lipika.

Nastavak biciklijade predviđa kretanje nasipom Pakre preko pontonskog mosta, a zatim Mažuranićevom, Baranjskom i Udinskom ulicom kroz lipički park.

U Lipiku je okupljanje predviđeno kod Paviljona „Izvor“ oko 17 sati. Odande će sudionici Biciklijade nastaviti voziti kroz Ulicu hrvatske mladeži pa preko Trga dr. Franje Tuđmana, Ulice Matije Gupca, jezera Raminac i Klise u smjeru Matkovca, odnosno jezera Pakurnovac koji je i krajnje odredište.

Za sve sudionike je predviđena bogata tombola u kojoj je glavna nagrada bicikl (sponzor „Bicikli Tessari“). Tu je i poklon bon u vrijednosti 1.000 kuna, ali i prigodni pokloni koji će biti uručeni najmlađem, odnosno najstarijem sudioniku Biciklijade.