Stoka
Stoka
Hotel Pakrac 2 (365)
u zdravom tijelu zdrav duh

Aktivna Hrvatska: brojni sugrađani vježbali na bazenima u Lipiku

31.07.2021. 10:48 | 1028 pregleda | Lifestyle

Vodeći sportsko-edukativni projekt Aktivna Hrvatska jutros je po prvi put održan u Lipiku!.

Piše:
Matija Kulhavi

Sportski duh jutros je itekako bio prisutan na bazenima u Lipiku gdje su se okupili naši brojni sugrađani, doduše više je bilo sugrađanki, kako bi sudjelovali u treningu sportsko-edukativnog projekta Aktivna Hrvatska koji se u našem gradu održao po prvi put.

Program je vodila poznata hrvatska voditeljica i fitness trenerica Renata Sopek, dok su sam trening vodili kineziolog Ivan Antunović i trenerice i treneri Karla Kaurić, Tina Živković i naš sugrađanin Karlo Kligl, koji je svojevremeno bio proglašen i za najboljeg sportaša Grada Lipika.

Veliko nam je zadovoljstvo biti ovdje po prvi puta. Vjerujemo kako je Vaša volja i želja za poboljšanjem tjelesne aktivnosti zaista velika što ćemo i pokazati ovim jedinstvenim treningom.“, istaknula je Renata Sopek zahvalivši svima sto su se odazvali i podsjetivši na to koliko je važno brinuti o vlastitom zdravlju.

Vinko Kasana, Renata Sopek, Hrvoje Kovačić

Projekt Aktivna Hrvatska održava se pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, Ministarstva turizma i sporta te uz podršku Hrvatskog olimpijskog odbora i Hrvatske liječničke komore. Međutim, kako je i sama voditeljica istaknula, trening u Lipiku ne bi mogli realizirati bez pomoći Grada Lipika i lipičke Turističke zajednice kojima je također uputila veliku zahvalu jer su prepoznali iznimnu važnost samog projekta.

Lipički gradonačelnik Vinko Kasana je ovom prigodom istaknuo kako je ovo nesvakidašnji prizor u Lipik. „Prvi put se ovakav događaj održava u našem gradu, ali zasigurno nije zadnji put.“, rekao je gradonačelnik te dodao da Lipik ide u smjeru da bude grad zdravog življenja, a taj zdravi duh se i osjeća na ovakvom idealnom mjestu za vježbanje kakvo je kompleks otvorenih bazena.

Trening u Lipiku je trajao sat vremena, a bio je koncipiran tako da ga se može raditi i kasnije samostalno u vlastitom domu.

 

Karlo Kligl

Naš sugrađanin Karlo Kligl, jedan od voditelja današnjeg treninga za Compas je izjavio kako mu je drago da se ovakva sportsko-edukativna manifestacija održava upravo u njegovu rodnom kraju. „Ponosan sam što ću vježbačima demonstrirati kako izgleda jutarnji trening te potaknuti što veći broj svojih sugrađana da im tjelovježba postane svakodnevna rutina.“, rekao je Karlo prije početka samog treninga.

FOTOGALERIJA

Nakon jutarnjih fizičkih aktivnosti, u večernjem terminu na Bazenima Lipik nastupit će Another Rock Trio. Tročlani bend iz Novske donosi novu glazbenu poslasticu na terasi bazena u Lipiku od 20 sati. Posjetitelji će moći uživati uz domaći i strani rock koji će izvoditi Fabian Adžam (gitara, vokal), Igor Benedeković (bas) i Leon Kovačević na bubnjevima.