delfin3
delfin3
Medianno
OVE NEDJELJE U LIPIKU

Sedamnaest ekipa sudjelovat će u popularnom Ajvar festu

11.09.2021. 09:00 | 1913 pregleda | Lifestyle

Piše:
Compas

Ajvar je popularno i tradicionalno jelo koje se obično priprema za zimnicu i koje se pravi od crvene paprike, patlidžana, ljute paprike, poneke rajčice te sitnih tajnih sastojaka, a festival domaćeg ajvara u Lipiku, popularni Ajvar fest održat će se sutra, od 10 sati u perivoju nasuprot zgrade Gradske uprave.

Od jutra će se sirovine pripremati i peći na raznovrsne načine, a potom će peteročlani žiri ocijeniti sve prijavljene natjecateljske ekipe. Konkurencija će biti velika, na podjeli 15 kilograma paprike i 5 kilograma patlidžana, koju je za svaku ekipu osigurao Grad Lipik, tako će se naći sedamnaest prijavljenih ekipa od kojih neke sudjeluju po prvi put.

Vidimo se u nedjelju, 12. rujna u parku kod Jelkinog brijega na Ajvar festu tijekom kojeg će nas u glazbenom dijelu zabavljati Ambar band.

I ovom prigodom ističemo kako će se organizatori pridržavati svih epidemioloških mjera koje su u skladu s važećim Odlukama Stožera civilne zaštite, o čemu podrobnije piše i na službenim stranicama lipičke Turističke zajednice.