LIPIK test
LIPIK test
Radio Daruvar 2
16. REVIJA SUVREMENIH I KLASIČNIH PLESOVA DANI SILVIJE HERCIGONJE

Plesni klub Dolce predstavio se na 16. reviji plesa

27.05.2019. 08:50 | 577 pregleda | Lifestyle

U zagrebačkom kazalištu Trešnja 25. svibnja održana je 16. revija klasičnog i suvremenog plesa "Dani Silvije Hercigonje" na kojoj su se predstavile i članice Plesnog kluba Dolce Lipik-Pakrac.

Piše:
Matija Kulhavi

"Predstavili smo se s dvije koreografije. Prva je bila „Ki-kiš-kiša“, koju je izvodilo 12 naših malih djevojčica u dobi od 6 do 9 godina. Druga koreografija nosi naziv Simfonija i izvodi ju 6 djevojčica u dobi od 10 do 12 godina. Sve naše koreografije osmišljava trenerica Marijana Verčej.", doznali smo od Vedrane Fiala iz Plesnog kluba Dolce.

"Kako smo mi mali klub, moramo napomenuti da su i naši kostimi uglavnom rezultat naše maštovitosti i kreativnosti te se sastoje od jednostavnih majčica koje smo malo škarama i trakicama doradili, preko haljinica sašivenih od zavjesa ili geo tekstila, posuđenih pidžama, do jednokratnih najlonskih kabanica koje smo pretvorili u kišne haljinice.", kazala je gospođa Fiala.

Predstavnice kluba Dolce na ovom su događaju bile jedina plesna skupina koja nije iz Zagreba pa su, kako su nam rekli, bili izuzetni ponosni što su imali priliku prezentirati Lipik i Pakrac, gradove u kojima se djeca imaju prilike baviti s raznolikim aktivnostima, pa i suvremenim plesom. Za svoje nastupe naše su plesačice dobile puno komplimenata, kao i poziv za gostovanje i sljedeće godine.

S obzirom na to da se bliži kraj školske godine, tako se bliži i završna priredba Plesnog kluba Dolce koja će se održati 13. lipnja u Hrvatskom domu u Pakracu s početkom u 19 sati pa se ovom prigodom pozivaju svi ljubitelji plesa da izdvoje sat i pol vremena i pridruže se malenoj "Plesnoj čaroliji".