LIPIK test
LIPIK test
Medianno
GEA OPROSTI 2021.

U lipičkom parku prijateljstva na Ramincu posađen još jedan ginko

22.04.2021. 10:54 | 700 pregleda | Lifestyle

Park prijateljstva na Ramincu obogaćen je novim stablom ginka, drugim takve vrste ondje. Sadnja stabla dio je projekta Gea oprosti kojim Palijativni tim LiPa već niz godina obilježava Dan zdravlja i Dan planeta Zemlje, a u današnjoj akciji su kao i prijašnjih godina sudjelovali neki od najmlađih Lipičana i Lipičanki iz Dječjeg vrtića Kockica Lipik.

Piše:
Tomislav Ević

Uvod u ovogodišnju sadnju stabla u parku prijateljstva prigodnim riječima započele su članice Palijativnog tima LiPa Ljerka Pavković i Vesna Božić nakon čega su predale riječ i prvu lopatu zemlje gradonačelniku Lipika Vinku Kasani koji je, prisjetivši se sadnji stabala prijašnjih godina, zahvalio svima na trudu i sudjelovanju i izrazio nadu da će i ovogodišnja sadnja biti uspješna kao i one koje su joj prethodile. Sva su razigrana djeca imala priliku sudjelovati u sadnji, a dvije najupornije djevojčice su je i dovršile uz pomoć djelatnika Lipkoma.
Prekrasan dan i vrlo vedro i lijepo vrijeme dodatno su uljepšali ovaj nadasve simpatičan događaj, a djeca su se nakon sadnje nastavila igru u parku prijateljstva pod budnim okom svojih odgajateljica.

U sklopu ovogodišnjeg Gea oprosti posađena su stabla i u dvorištima dječjih vrtića u Lipiku i Poljani.

Projektom „Gea oprosti“ koji održavaju svake godine povodom Svjetskog dana zdravlja i Dana planeta Zemlje, Palijativni tim LiPa želi skrenuti pažnju na dobra naše planete, kvalitetu okoliša i naš način življenja na njoj.

FOTOGALERIJA22.4.2021. - GEA OPROSTI 2021. - Sadnja stabla ginka u Parku prijateljstva Lipik