LIPIK test
LIPIK test
Medianno
ERASMUS+

Udruga Ocean znanja poziva mlade od 16 do 19 godina na sudjelovanje u programu razmjene mladih na Omanovcu

06.07.2021. 12:51 | 412 pregleda | Lifestyle

Udruga Ocean znanja koju smo našem čitateljstvu predstavili kroz njihove projekte u Centru za pružanje usluga u zajednici Lipik i Udruzi Pomoć u kući, pripremaju ljetne aktivnosti za mlade od 16 do 19 godina koje planiraju provesti u planinarskom domu Omanovac u srpnju i kolovozu ove godine.

Piše:
Tomislav Ević

Radi se o projektu razmjene mladih naziva BORA-BORA koji će se održati od 17. do 27. srpnja ove godine u planinarskom domu Omanovac. Udruga Ocean znanja traži 10 mladih osoba iz Hrvatske u dobi od 16 do 19 godina koji nisu sigurni u to koliko dobro govore engleski, a vole se baviti sportskim aktivnostima.

Zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti ispunjavanjem upitnika koji je dostupan ovdje, gdje je objašnjeno i što je to općenito razmjena mladih ( eng. youth exchange ); „Razmjene mladih ti omogućuju učenje, istraživanje novih destinacija i upoznavanje ljudi iz drugih zemalja.

O temi razmjene učiš kroz radionice, vježbe, rasprave, igranje uloga, simulacije i aktivnosti na otvorenom.

Skupine mladih iz nekoliko zemalja se skupe na jednom mjestu, druže, žive i uče zajedno u trajanju između 5 dana i 21 dan.  Od drugih mladih možeš naučiti o njihovim kulturama i vježbati pričati strane jezike. Sve ono što naučiš na kraju možeš zabilježiti u certifikat Youthpass.  Sa svakom skupinom mladih sudjeluje i najmanje jedan voditelj grupe, koji treba biti stariji od 18 godina.

Za financiranje svega ovoga se ne moraš brinuti jer ti program Erasmus+ pokriva troškove putovanja, smještaja, prehrane i organizacije, a moguće je dobiti potporu i za posebne potrebe (za osobe s invaliditetom) te za iznimne troškove (vize, cjepiva i slično).“

Planinarski dom Omanovac biti će mjesto održavanja i druge razmjene mladih naziva OCEAN OF HEALTH koja će se održati odmah nakon završetka razmjene mladih BORA-BORA, i koja će trajati od 27. srpnja do 5. kolovoza. Udruga poziva 9 mladih osoba iz Hrvatske u dobi između 16 i 19 godina koji su zainteresirani učiti o zdravom načinu života, vole boraviti u prirodi, spremni su isprobavati nove stvari i učiti i družiti se s mladima iz 4 različite EU zemlje.

Uz sudionike iz Hrvatske u oba programa razmjene mladih na Omanovcu će sudjelovati i mladi iz Španjolske, Makedonije i Njemačke.